2008-09-07

Miso Ramen

Miso Ramen

みそラーメン


Avui farem que la cosa més barata del supermercat -els fideus xinos (ramen)- estiguin una mica més bons.


Ingredients (per 1 persona)

1 paquet dels fideus més guarros del súper

¼ de ceba

½ pastanaga

una mica de col

2 dents d’all

1 paquet de dashi (ó 1 dau de consommé de peix)

2 cullerades de miso (ó pasta o triturat de peix)

1 tall finet de llom

* Altres: Bambú, ceba verda, blat de moro, sushiage (tofu tallat fi i fregit), algues, …



Procediments

1. Posem 2 dits d’aigua en un pot d’uns 15 cm. de diàmetre. Hi afegim el dashi (o el consommé de peix) i ho posem al foc.


2. Mentretant, anem tallant les verdures (ceba, pastanaga, col i all).


3. Quan l’aigua estigui calenta, hi tirem les verdures.


4. En un parell de minuts hi tirem el miso i ho remenem bé (ha de quedar ben desfet).

* Si no teniu miso, pasta o triturat de peix també servirien.

** Sempre podem fer els fideus sense miso. Estaran bons però llavors ja no seran miso-ramen.(si p,q. I no p, aleshores no q).


5. Hi afegim el llom.


6. Dos minuts més tard hi posem el paquet de fideus. Anem remenant de tant en tant.


7. Ho treiem del foc en un parell de minuts. Si ho deixéssim més estona, els fideus quedarien massa tous.


8. Un cop els fideus al bol, hi podem posar una mica de pebre vermell.

* Ceba verda i blat de moro també hi queden bé.


A continuació, miso ramen versió colegial·la catxonda: