2008-09-28

Okonomiyaki

Okonomiyaki

お好み焼


L’okonomiyaki és un dels meus plats japos preferits. És una mena de pancake amb carn i marisc.

Konomi significa ‘al teu gust’ i yaki ‘fregir’. El nom és per tant molt indicatiu i no hi haurà dues receptes d’okonomiyaki iguals, ni els ingredients ni la manera de fer-ho.


A continuació la recepta de l’última vegada…


Ingredients (per a 2 persones)

1/3 de col

1 ceba tendre

150 gr. de nyam (tubèrcol enganxós)

20 gr. de tenkasu (engrunes de tempura)

* El tenkasu és prescindible però el nyam és bastant fonamental per la textura que li dóna a la pasta. De totes maneres, si no trobeu cap d’aquests dos ingredients, podeu fer un okonomiyaki la mar de bo.


4 gr. de dashi (o granulat de peix)

150-200 gr. de farina

150-200 ml. d’aigua

* La relació farina/aigua pot ser 0,75:1 / 1:1 ó 1,5:1. Depèn de lo espès que ho vulguem. Com més farina hi posem, quedarà més com un pancake.


1 ou

100 gr. de marisc

100 gr. de tocino (o bacon)

Salsa d’okonomiyaki (es pot fer barrejant salsa d’ostres i ketchup)

3 gr. de peix dessecat i ratllat


Procediment

1a- Trocegem la col i la ceba verda lo més petit possible

1b- Barregem el dashi amb aigua


2- Posem la farina en un bol i hi tirem l’aigua amb el dashi. Ho mesclem a consciència.


3- Tirem un ou i batim la mescla.


4- A continuació, afegim el marisc i removem una miqueta.


5- Afegim la col i la ceba verda i ho mesclem bé.


6- Pelem el nyam, el ratllem i l’afegim al bol. Ho mesclem una mica. Mesclado, no agitado.


7- Posem la pasta d’okonomiyaki en una paella amb una mica d’oli. Ho fem a foc lent.

* És important no apretar la massa. Si ho fem no quedarà tant esponjós.


8- Abans de donar-li volta posem les tires de porc per sobre.


9- Un cop surt, s’hi posa la salsa d’okonomiyaki. Hi ha gent que també hi posa maionesa.


10- Hi espolvoregem el peix dessecat i trinxat i voilà, ja ens ho podem menjar.


Aquí teniu el vídeo de quan ho vam fer amb l’Asuka. Feu cas del procediment però no de les quantitats que diem al principi perquè hi vam posar més farina i menys porc, marisc i dashi.

Disculpin les molèsties que això els pugui causar.


I aquest altre és un okonomiyaki que vaig cuinar un parell de dies després, sense nyam ni tenkasu.