Nasu dengaku
茄子田楽
Avui Choldi-sensei us ensenyarà a cuinar un primer plat ben senzill però la mar de bo.
Aquesta vegada si que us podeu queixar amb raó perquè els ingredients són difícils de trobar fora de Japó. Si voleu degustar el plat ja sabeu què toca.
Ingredients (per a dues persones)
3 albergínies
Pasta de miso blanc (dolç si no hi posem ni mirin ni sake)
2 culleradetes de mirin
2 culleradetes de sake (o vi blanc)
Oli
Procediment "Nasu Dengaku-pro" (15 minuts)
1. Posem el mirin i el sake en una paella a foc lent. Ho escalfem fins que l’alcohol s’evapori.
2. Afegim el miso i remenem constantment fins que quedi ben barrejat.
3. Mentretant, hem netejat les albergínies amb abundant aigua i les hem assecat bé.
4. En un grill o paella plana hi posem les albergínies tallades per la meitat; la part exterior per sota.
Ho coem durant uns tres minuts (fins que veiem que la verdura es comenci a estovar) i li donem la volta. Ho deixem un parell de minutets més, i quan agafi una mica de color marró, ho retirem del foc.
* Compte que per dins es fan més ràpid que per fora.
5. Les posem en un plat i tirem la salsa que hem preparat per sobre.
6. Bon profit.
Procediment "Nasu Dengaku amateur" (10 minuts)
La salsa la comprarem ja feta, així que ens saltarem els passos 1 i 2 del mode-pro.
1. Netegem, assequem i tallem per la meitat les albergínies.
2. Posem les albergínies en una paella amb oli. Les coem a foc mig-lent fins que s’estovin per sota i els donem la volta. Les deixem un parell de minuts (compte que per aquest costat es couen molt més ràpid) i les retirem del foc.
3. Les posem en un plat i tirem la pasta miso dolç per sobre.
Vídeo mode amateur
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada