2009-06-23

Onigiri

Avui, per variar, aprendrem a fer un altre plat senzillíssim. Segur que us resulta familiar perquè n’haureu vist menjar a personatges de manga o al protagonista d’algun llibre o peli. Parlem dels onigiris, les famoses boles d’arròs amb algo dins.

És un menjar típic de picnics, sortides a la muntanya o de quan t’has gastat tot el sou en sake i karaokes.

Onigiri

お握り

(Boles d’arròs)



L’ingredient base és l’arròs, que complementarem amb el que més ens agradi. Com que això poden ser 2000 coses diferents, hi haurà 2000 tipus d’onigiri.

Avui donarem la recepta de tres onigiris típics:


Onigiri de salmó

  • Arròs
  • Salmó passat per la planxa
  • Alga nori (opcional)


Onigiri de tonyina

  • Arròs
  • Tonyina
  • Alga nori (opcional)


Onigiri d’okaka

  • Arròs
  • Okaka

*Okaka és un tipus de peix. En aquest cas posat d’un paquet de furikake, uns sobres amb polvos per donar-li gust a l’arròs.


Procés

Un cop l’arròs estigui cuit, escampem una palada fineta en un plat o bol. A sobre hi posem el relleno (salmó, tonyina, etc) i afegim una mica més d’arròs. Amb les mans mullades li donem forma de bola i després l’emboliquem (o no) amb alga nori.


*D’alga en posem tanta com vulguem, una tira fina, una de gruixuda, o una làmina sencera si tenim nostàlgia de mar.


**Si volem que l’alga estigui cruixent, la posem just abans de menjar. Si ens esperem una estona, l’alga agafarà humitat de la bola i s’estovarà.


I per acabar, un vídeo del nostre cuiner preferit, vestit de gala, demostrant que no cal ser un enginyer de la NASA per fer onigiris: