2007-06-15

El Pajero, Laputa i el moco verde

Estava clar que el segon article / reportatge / imbecilada havia de ser sobre el tema que us va fer més gràcia: la dèria dels japos per posar noms xungos als cotxes.

Començarem evidentment, per aquell qui va crear escola, pel precursor, per l’inimitable, pel …

MITSUBISHI PAJERO
Alguns de nosaltres vam tenir la sort de poder-ne veure a Spain molts anys enrera, crec recordar que a finals dels 80 - principi dels 90.

Desafortunadament, es van extingir molt ràpidament. Bé, de fet és que no es van ni arribar a comercialitzar amb aquest nom a Espanya.
Mitsubishi (que significa diamant) va decidir canviar el nom a la seva perla i dir-li Montero.

- Aaaahhhh
(estareu dient vosaltres, tirant el cap enrera i obrint la boca) aquest sí que em sona.
- I d’on ve l’origen etimològic del mot? D’on cony van treure la paraula pajero?


Doncs bé, no és que el sr. Mitsubishi sigui un depravat reconegut (potser ho és a la intimitat) sinó que es va treure el nom del gat pajero, un animal que es mou amb molta destresa per zones boscoses.

Perquè no pogueu dir que això és un manigation (treure’s algo de la màniga en jerga anglesa) i que us quedi clar que un servidor és una font d’informació fiable i que rera aquestes paraules hi ha un exhaustiu treball de recerca (i bla bla)….

Vaja, que si us avorriu molt, féu click aquí http://chameleon-translations.com/Index-Companies-pajero.shtml i veureu com no us enganyo.

Per anar fent boca, un parell de fotos del pare de família:
- A mi gustal pajelos deia l’slògan

I la següent, la foto de tot un senyor Pajero: l'elegància feta pajero.
A la següent pàgina web, podreu corroborar que el nostre país està ple de gent morbosa que vol tenir un cotxe amb nom guarro i que per tant, el contrabando de pajeros existeix:
http://www.autocasion.com/todoterrenos-segunda-mano?accion=buscar&marca=MITSUBISHI&modelo=pajero

Així que obriu els ulls abans de creuar el carrer, no sigui que un Pajero us embesteixi per darrera.


LA FAMILIA
CREIX

Però clar, el Pajero es va anar fent gran i va arribar un moment en què va decidir tenir descendència i omplir el garatge de retonyos que heretessin el seu cognom. I després d’una nit boja on va prendre un parell de benzines de més, va fer l’acte amb una furgoneta, alliberant la semilla pel tub d’escap i sense haver pres precaucions: no s’havia posat l’airbag. Així que al cap d’uns mesos de gestació, va néixer l’hereu:
El Mitsubishi Pajero Junior.


I aquí el pelirrojo després de passar per la barberia i tenyir-se el cabell.

Però clar, en Júnior es sentia sol i li anava insistint a la seva mare (identitat de la qual descobrireu més avall) que volia un germanet. I tant i tant li va arribar a insistir, que la mare va decidir deixar de prendre la pastilla anticongelant. I després d’aquesta decisió unilateral, va quedar encinta (o amb portamaletes si emprem llenguatge automovilístic). La família va haver d’ampliar el garatge per fer lloc al futur nouvingut.

Passà el temps i el benjamí de la família sortí a la llum. I clar, al ser el peque no es podia dir d’una altra manera que
Mitsubishi Mini Pajero, que no és més que una versió reduïda dels models anteriors.


I l'anunci amb lletres ben grans:
I aquí veureu un parent (per part de pare, clar). Un especimen poc comú, un híbrid Pajero-Montero participant al Dakar.

CHEVROLET NOVA
Em va dur tot un dia de buscar informació sobre noms de cotxes graciosos, baixar fotos, retocar-les i etc etc. però tot sigui per vosaltres.

Aquest model de fet no fa gaire gràcia. Però bé, és més que res per demostrar que no només són els japos els qui trien noms desafortunats pels cotxes.

En aquest cas, els yankees van crear un cotxe que No vá.
La llegenda diu que en els països hispans no va tenir gaire èxit comercial… qui sap si és veritat o no! Els hi haurem de preguntar a en Messi o a en Márquez si n’han vist algun anal seu país ja que per Catalunya no se’n veuen gaires de cotxes americans.


NISSAN MOCO
El nom de per si ja és la hòstia però és que a més dóna molt de joc.
Graciós seria anar a un concessionari i dir-li al concessionarista Escolta nen, tens mocs?
I als diaris de segona mà, què dirà? Compro moco de segunda mano?
Per no comentar els possibles slògans… Sácate un moco antes que tus amigos.

I aquí ja el mal gust… un moco de color verd:


MAZDA LAPUTA
No em vull fer repetitiu i aquest cop no faré comentaris sobre una hipotètica conductora. Avui tant sols proposarem un parell d'slògans, que també poden donar bastant de sí:
Laputa, el mejor compañero de viaje.

O durant les rebaixes, Laputa está de oferta.
I què passarà a partir d’ara amb les despedides de solter?… surtiran per una fortuna si els amics han de pagar Laputa al nuvi.

Gràcies.
Gràcies sr. Pajero.
Gràcies sr. moco.
Gràcies sra. puta.
De veritat, moltes moltes gràcies.

Ps. Si saveu algun altre nom curiós i/o graciós no dubteu en deixar-ho escrit!