2008-06-08

El Doctor Slump

La segona sèrie a recordar és una sèrie que també ens va marcar l’infància. Una sèrie que al ser evocada, ens farà somriure. Una sèrie que farà emocionar-se als de llàgrima fàcil. Una sèrie genial, divertida. Estem parlant d’…

El Doctor Slump
ドクタースランプ (dokuta- sramp)


Què es pot dir d’aquesta grandíssima sèrie? La nena de l’oyoyo destrossant el cotxe de la poli, guerres de mocs, caques somrients que parlen i caminen, etc etc.
Quantes hores ens vam passar a l’escola xerrant de l’Arale?
Així doncs, aquest no és més que un petit homenatge més que merescut a aquesta sèrie d’animació amb la que vam créixer.

Quan el manga sortí a la llum al 1980, Akira Toriyama era un gran desconegut. Un any després, l’acceptació havia estat tant gran, l’èxit tant massiu, que s’estrenava el primer capítol de la sèrie d’animació.

Fem una mica de memòria… de què anava la sèrie?
Tot passa a la vil·la del pingüí, un illa on conviuen humans i animals de forma antropomòrfica.
Sembei Norimaki (el dr. Slump) és un inventor baixet i gras que quan fantasia, s’imagina que és alt i prim.

Molts dels seus invents tenen finalitats pervertides, com per exemple, unes ulleres per veure despullada a la gent. Altres invents destacats, són la màquina del temps, una pistola per reduir el tamany de la gent, i evidentment, l’Arale, el robot protagonista de la sèrie.

Als invents d’en Sembei (que en japonès vol dir galeta d’arròs) sempre els falla alguna cosa. Per exemple, l’Arale és curta de vista (i de gambals) i necessita ulleres. Curiositat: A alguns llocs de Japó, aquest tipus d’ulleres rodones són conegudes com a ‘ulleres Arale’.
El robot Arale està dotat de poders sobrenaturals i d’una innocència semblant al d’en SonGoku petit.

La sèrie està plagada de tocs d’humor, i hi ha moltíssimes paròdies de tant la societat americana (en Superman, un poli amb la careta d’Star Wars, el barber doble d’en Clint Eastwood) com de la japonesa. Un exemple n’és l’ineficiència de la policia, tema recurrent a moltíssimes sèries i pel·lícules japoneses.






Fitxa tècnica

Manga (recopilat en 18 volums)




Anime (243 episodis)

Més tard, al 1997, es feu una versió redibuixada de la sèrie original coneguda com Arale-chan o el nou doctor slump i té 74 episodis.



Pels nostàlgics, la cançó d’entrada: