2008-09-03

Katsudon

KATSUDON

カツ丼


Ingredients (per 3/4 persones)

600-700 grs. de llom de porc

6 ous

1 ceba grossa

Sal i pebre

Pa ratllat, farina

2 gots de salsa katsuobushi (o aigua)

4 cullerades de salsa de soja

2 cullerades de sucre

2 cullerades de sake (o ginebra)

3 copes d’arròs


Passos

1. Preparem una milanesa:

Posem sal i pebre als talls de llom i els recobrim de farina. Els passem per un bol amb els ous batuts i els arrebossem amb pa ratllat.


2. Fregim la carn en una paella amb molt d’oli a 170°.


3. Un cop fregida, tallem la carn a tires (un dit de gruix aproximadament).


4. Posem 2 cullerades de sake en un pot fons. Ho escalfem uns segons i hi posem dos gots de salsa katsuobushi.

* També pot ser només aigua. Tindrà una mica menys de gust però quedarà bo igual.


5. Després hi afegim 4 cullerades de salsa de soja i 4 de sucre.

* Com tot és molt a ull, el millor que podem fer és provar-ho a veure si ens sembla bé o si hi volem afegir més quantitat d’alguna cosa.


6. Tallem la ceba i la posem al pot.


7. Un cop la ceba estigui tova, hi posem la milanesa.


8. Un moment després (quan la milanesa estigui calenta), hi posem els ous batuts.


9. Ho tapem i ho deixem uns minuts (fins que l’ou estigui al punt que ens agrada).

* Aquí a Japó solen deixar l’ou mig cru però a mi m’agrada més cuitet. Allà vosaltres i les ganes que tingueu d’agafar salmonel·la.


10. En un bol, col·loquem l’arròs blanc bullit i a sobre hi posem el katsu.


11. Menjar


* Mentre preparem el katsu, podem posar a bullir l’arròs. No ho he explicat altra vegada per no fer-me repetitiu però el bullirem amb poca aigua, igual que vam fer per l’arròs amb curri.

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Aixo semblava insuperable... però, tu, ho has tornat a fer...

Increible... hauré de fer una recepte d'aquetses, sta clar.

Felicitats Rei del tast... ( ho dic per les psicotropiques)

Choldi-san ha dit...

Jajaja. Hostia amic, em fare una palla amb el teu comentari avui :)
...i amb el resultat una recepta de carbonara.

Netaholica ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Netaholica ha dit...

Ei Choldi,

Amb la tornada del Roger haurem de preparar receptes japoneses per la família. El teu blog em resultarà molt útil però sobretot DIVERTIDÍSSIM.

El Katsudon ens agrada molt.
Abans et preguntava per les persones que estava pensat el plat...perquè en la meva primera lectura en diagonal m'ho he saltat. Però després ho he vist.

Si tenim algun dubte en alguna recepta de quin producte japonès comprar al supermercat ens faries una foto de com és l'etiqueta?? jejejeje, el marge d'error és molt fi.

Moltes gràcies,
I fins la pròxima!!
Jordina

Choldi-san ha dit...

Ei guapissima,
i tant que us fare una foto del producte si no n'esteu segurs. Ara, si m'equivoco i us fotografio un laxant no us emprenyeu.
Haura estat per negligencia, no per mala fe ;)