Avui aprendrem a cuinar karaage, un plat que segur disfrutareu, us agradi o no la cuina japonesa.
Karaage
唐揚げ
(pollastre fregit)
Temps aproximat
15-20 minuts
Ingredients (per a 3/4 persones)
500 gr. de cuixa de pollastre
7,5 ml. de sake
7,5 ml. d’oli de sèsam
20 ml. de salsa de soja
Un pols de gingebre
Mig all ratllat
100 grs. de fècula de patata
Oli
Sal i llimona (opcional)
* També es pot fer amb pit de pollastre, però la carn quedarà una mica més eixuta.
* En cas de no tenir gingebre i oli de sèsam, hi posem mirin o vi dolç (15 ml).
* Podem substituir la fècula de patata per farina però llavors no quedarà tan cruixent.
Procediment
- Treiem el greix del pollastre i tallem la carn en cubs d’aproximadament 3x3x3 cm.
- En una bossa de plàstic (millor si tanca al buit) posem els talls de pollastre. Afegim la salsa de soja, la barreja de sèsam i sake, un pols de gingebre i mig all ratllat. Tanquem la bossa.
- Durant uns minuts maurem (macerem) el contingut de la bossa. Ho fem com si estiguéssim exprimint les mamelles d’una vaca.
*És fonamental que el pollastre quedi ben marinat. Ha de quedar totalment empapat perquè és bastant la gràcia del plat.
- En un bol o plat fons posem la fècula de patata.
- Posem tots els talls i els enfarinem minuciosament fins que estiguin totalment recoberts de fècula.
- Fregim els talls en una paella amb un dit d’oli calent. Els talls haurien d’ocupar tota la superfície de la paella, sense deixar espais buits. Al cap d’un parell de minuts donem la volta i fregim per l’altre costat.
- Quan la carn agafi un to daurat / marronós, retirar del foc. *Aquest és el moment més “complicat” de tot el plat, ja que ens pot costar (o no) trobar el seu punt. Si treiem el pollastre abans d’hora estarà cru per dins i si el treiem tard semblarà que mengem cartró.
- Al servir-lo, l’acompanyarem d’un tall de llimona per exprimir per sobre i sal en un platet per qui vulgui “sucar” el karaage.
Acabem amb el vídeo d’un pollet cuinant karaage a ritme de la gallina turuleta. Es consideraria això parricidi?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada