Avui no aprendrem a fer un plat tradicional japonès sinó un plat occidental a la japonesa.
Omu-raisu
オムライス (Truita d’arròs)
Ingredients (per a 2 persones)
4 ous
1 got d’arròs
100-150 grs. de pollastre
* Bolets shimeji
* Formatge / Vedella picada
½ ceba
Oli o mantega
Ketchup
* Salsa demi glace
Sal i pebre
* Ingredients recomanats però prescindibles.
Temps aproximat
15 minuts (si no contem els 30 minuts que tarda a bullir l’arròs)
Passos
1- Bullir arròs. Com sempre, rentem l’arròs per treure-li el midó. El posem en una olla amb aigua que el sobrepassi un dit i el posem a bullir. Un cop bullit, el posem en un plat i el deixem refredar.
2- Tallem el pit de pollastre en daus de menys d’un dit de gruix. Trocegem els bolets i la ceba lo més petit possible.
3- Posem una cullerada sopera d’oli o mantega en una paella. Quan es desfaci/estigui calent, fregim la ceba fins que quedi daurada. En aquell moment afegim el pollastre i els bolets i remenem bé durant un parell de minuts.
4- Tirem ketchup i remenem.
5- Hi posem l’arròs, una mica més de ketchup i ho tornem a remenar.
6- Al cap d’un moment, quan tot estigui ben barrejat, ho retirem del foc i ho posem en un plat.
7- A la mateixa paella fem una truita mig crua i la posem (la truita, no la paella) sobre el plat amb l’arròs.
8- Escalfem la salsa demi glace i l’escampem sobre el plat.
9- Diem ‘itadakimasu’ i ens mengem el plat.
Vídeo
Avui una demostració directa per la vena, sense disfresses ni floritures.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada