2009-10-04

Omuraisu

Avui no aprendrem a fer un plat tradicional japonès sinó un plat occidental a la japonesa.

Omu-raisu

オムライス (Truita d’arròs)


Ingredients (per a 2 persones)

4 ous

1 got d’arròs

100-150 grs. de pollastre

* Bolets shimeji

* Formatge / Vedella picada

½ ceba

Oli o mantega

Ketchup

* Salsa demi glace

Sal i pebre


* Ingredients recomanats però prescindibles.


Temps aproximat

15 minuts (si no contem els 30 minuts que tarda a bullir l’arròs)


Passos

1- Bullir arròs. Com sempre, rentem l’arròs per treure-li el midó. El posem en una olla amb aigua que el sobrepassi un dit i el posem a bullir. Un cop bullit, el posem en un plat i el deixem refredar.


2- Tallem el pit de pollastre en daus de menys d’un dit de gruix. Trocegem els bolets i la ceba lo més petit possible.


3- Posem una cullerada sopera d’oli o mantega en una paella. Quan es desfaci/estigui calent, fregim la ceba fins que quedi daurada. En aquell moment afegim el pollastre i els bolets i remenem bé durant un parell de minuts.


4- Tirem ketchup i remenem.


5- Hi posem l’arròs, una mica més de ketchup i ho tornem a remenar.


6- Al cap d’un moment, quan tot estigui ben barrejat, ho retirem del foc i ho posem en un plat.


7- A la mateixa paella fem una truita mig crua i la posem (la truita, no la paella) sobre el plat amb l’arròs.


8- Escalfem la salsa demi glace i l’escampem sobre el plat.


9- Diem ‘itadakimasu’ i ens mengem el plat.


Vídeo

Avui una demostració directa per la vena, sense disfresses ni floritures.