2008-05-11

Magome i Tsumago

Golden week, dia 1

Un mes escàs després d’aterrar a Nagoya, arribava la ‘Golden Week’ (setmana daurada) = set dies de vacances. La trempera vacacional i les ganes d’explorar el nou lloc on visc, van convertir la setmaneta en sortides gairebé diàries per la zona de Tokai.

El primer dia de les vacances, l’Ayumi, qual bona ninyera, va dur a passejar el seu maromo anglès i a l’amic d’aquest (ce muà).


Una de tantes bones coses que té conèixer la gent local, és que aquests et portaran a llocs que sovint no surten a les guies. Així, vam anar a parar a Magome, un petit poblat per on passava una via secundària que unia Kyoto i Tokyo a l’època Edo. Edo és el nom antic de l’actual Tokyo, i el període històric amb el mateix nom és quan la ciutat passà a ser la capital del país.
Aquestes vies de comunicació estaven plenes d’hostals i posades pels comerciants, samurais i demés que transitaven d’una ciutat a l’altra.


Tot i no estar a les guies (almenys, no a la meva), el lloc estava ple de gent i aconseguir una foto sense gent fou una missió impossible.
Magome està increïblement ben conservat. Les cases, el paviment, tot està net i nou.














A la dreta, tres pelegrins escalfant-se a la vora del foc.










A tres hores a peu (o mitja en bus) hi ha un altre poble: Tsumago, que en el seu dia fou molt famós per l’indústria del paper. Encara es conserva algun taller on pots entrar i veure com el fabriquen. La vil·la està molt ben conservada també.








Si s’opta per fer el camí a peu, es poden veure alguns temples i disfrutar de la flora i de bones vistes de la regió. Un avís però, és una vall i el camí és un constant puja i baixa no apte per domingueros fumadors o panxa-cerveseros.








...marihuana vermella, boscs de bambú...

i la mateixa flor que canvia de color amb el pas dels dies.







El dia fou molt assolellat, i la conseqüència, dos tius xorrejant, fent olor a sobaco i vermells qual guiri a la platja.
La sortida va acabar amb un sopar a un Yakiniku, un restaurant on compres la carn crua i la cuines en unes graelles que hi ha a mig de la la taula.
Bon profit!