2008-06-17

Ranma 1/2

La quarta en discòrdia és un manga dibuixat per una dona. Uns dibuixos emesos primer per Antena 3 i més tard per TV3/C33.

El cognom del protagonista és Saotome i el nom de la sèrie és…

Ranma ½
らんま½, (Ranma Nibun no Ichi)

Ranma, que en japonès vol dir ‘cavall boig’, és una altra divertida sèrie de dibuixos animats amb un argument absurd però original i genial a la vegada: la transformació dels personatges amb el contacte de l’aigua freda.

Com a tota sèrie a prear, hi ha una gran varietat de personatges estrafolaris, començant per en Ranma (mig home, mig dona) i el seu pare, qui es passa un 80% de la sèrie convertit en panda i escriu en cartells perquè no pot parlar quan és panda.

També mereix menció especial el vell mestre Happosai, que encara conserva una gran agilitat que li permet saltar de teulada a teulada per robar les calcetes del veïnat i després guardar-les com a tresor.
O en Ryoga, que es perd anant en línia recta (com en Java quan va borratxo) i que quan es mulla amb aigua freda, es transforma en porquet (com en Java les 24 hores).
O altres transformacions gracioses… un que es transformava en ànec, o un altre que era un engendre raro ja que va caure al pou on es va ofegar ‘un home que muntava un bou i dúia una grulla a una mà i una serp a l’altra’.

O la família Kuno, amb el capità de l’equip de Kendo, obsessionat amb l’Akane i en Ranma versió femenina (la noia de la trena pèl-roja); la germana gimnasta i el pare: l’absent director de l’institut que sempre està a Hawai.


Sinopsi

En Genma Saotome s’endú al seu fill Ranma d’entrenament per tot el món i convertir-lo en un gran lluitador d’arts marcials. En un d’aquests entrenaments, cauen a uns pous maleïts que fan que es transformin en Panda i noia respectivament quan els toca l’aigua freda. Tornen al seu estat original amb l’aigua calenta.

S’instal·len a ca’ls Tendo, on el pare de família acorda amb Genma (vell amic i també deixeble del mestre Happosai) que en Ranma es casi amb una de les seves filles i que continui així el dojo familiar.

En Ranma i l’Akane es comencen odiant, per després fer-se amics i acabant-se estimant, tot i que ells mai ho reconeixeran, especialment amb l’altre davant. Aquest serà bàsicament l’argument de la sèrie.


Fitxa tècnica

Autora: Rumiko Takahashi
El manga es publicà entre el 1987 i el 1996.






L’adaptació televisiva es divideix en dues parts:
Ranma 1/2, de només 18 episodis. Al principi, la sèrie no va tenir gaire èxit a Japó i en van haver d’escurçar la durada.
La nova saga, Ranma Nettohen sí que va contar amb una gran popularitat. Tot i que el dibuix no és tan acurat ni fidel al manga original, la sèrie va tenir bona acollida i se’n van fer 143 episodis.

En contra de la voluntad de l’autora, molts episodis no tenen res a veure amb el còmic original i això féu que l’anime s’acabi abans que el manga.

I com sempre, acabem recordant les intros:

En castellà


Quina versió preferiu?