2008-06-15

Visat d'estudiant

Si algú es planteja venir a estudiar a Japó per MENYS de tres mesos, ho pot fer sense cap problema amb un visat de turista. Si pel contrari vol fer-ho per un període superior a tres mesos, ha de sol·licitar un visat d’estudiant, pel qual ja hi ha uns quants requisits més.

De la mateixa manera que per obtenir un visat de treballador necessites un sponsor, pel visat d’estudiant, també. L’sponsor (patrocinador) és aquell qui es fa càrrec de tu i es responsabilitza que no infringeixis la llei.

A Japó, immigració és un tema seriós, i en els últims anys, varis estrangers s’han quedat de manera il·legal al país després que el seu visat expirés.
Com a conseqüència, ara requereixen que algú et faci d’sponsor; en el cas d’un visat d’estudiant, l’escola o universitat on cursis els estudis.

Els documents a presentar al Consulat o Ambaixada són:

  • Passaport vigent
  • Foto de 45mm x 45mm
  • Sol·licitud de visat (aquí)
  • Certificat d’elegibilitat, pel qual es necessita:

A- Carta d’acceptació o acreditació d’estudis per part de la universitat o escola

B- Pamflet informatiu de l’escola / universitat

C- Programa i contingut dels estudis a cursar

D- Documents que certifiquin el títol d’estudi (diploma)

E- Documents que certifiquin el lloc de residència (contracte de lloguer). En cas d’estada a casa d’un particular, adjuntar una carta d’acceptació del propietari.

F- Documents que certifiquin la capacitat econòmica de l’estudiant per a fer front a les despeses de tota l’estada. O una carta de garantia, en cas que un ciutadà japonès es faci càrreg de les despeses.