2010-03-01

Astroboy

Com sempre en aquest bloc, comencem la casa per la teulada. Comencem parlant dels anime “moderns” sense haver parlat abans dels clàssics. Portem trenta-dues entrades i encara no havíem parlat del clàssic entre els clàssics. Encara no havíem parlat d’

Astroboy

鉄腕アトム, (Tetsuwan Atomu)


Astroboy és l’anime clàssic japonès per antonomàsia. Si no em creieu i ho voleu corroborar, pregunteu a qualsevol otaku que es faci preuar. Astroboy està considerat com la mare dels animes. Va ser la primera en emetre’s en episodis de vint minuts i en utilitzar l’estètica arrodonida i els ulls gegants tan típics de l’anime japonès. També va ser la precursora de les sèries de robots.

S’ha de dir que a la seva vegada, el personatge d’Astroboy és un homenatge als dibuixos Disney. Mireu lo semblant que és a en Mickey Mouse o a la Betty Boop.


Us havíeu preguntat mai per què en els dibuixos japonesos els personatges tenen els ulls tan grans? Doncs ara ja ho sabeu. És un tribut al “pare” Astroboy i de rebot a Walt Disney. I per què el sr. Disney dibuixava personatges amb ulls grossos? Per la mateixa raó que la majoria de mascotes tenen els ulls grossos: perquè fa mono. Dóna al personatge un toc infantil i innocent.


Títol original

Tetsuwan Atomu (Àtom, el puny de ferro)


Director

Osamu Tezuka


Manga

Publicat entre els anys 1951 i 1968, està recopilat en 32 volums.


Anime

Se n’han fet tres sèries.

La primera és de l'any 1963 i té 192 episodis.

La segona, ja en color, data del 1980 i té 52 episodis.

La tercera es va fer al 2004 i consta de 50 episodis.


Pel·lícula

A l’octubre de 2009 els americans en van fer una pel·lícula d’animació que la crítica s'ha carregat sense cap mena de pietat. Argumenta que no agrada a nens i avorreix a adults. Jo l'he vist i hi estic bastant d’acord. No aporta res de nou, es fa una mica pesada, l’humor és molt pobre i no et desperta les ganes de més Astroboy.


Curiositats

El primer anime d’Astroboy va ser censurat a Amèrica per considerar-lo ‘inhumà, degradant amb els animals i no apte per nens perquè tracta bàsicament d’un científic que captura gossos per convertir-los en robots soldat’.


Argument

El doctor Ochanomizu (traducció literal: aigua de te) crea un robot a imatge del seu fill, mort en un accident. Astroboy té sentiments humans, vista de raigs X, superoïda, botes/coets que li permeten volar, i a més pot disparar pels braços i per darrere. Astroboy lluitarà per la justícia i haurà d’evitar ser capturat per tots aquells que volen crear-ne més com ell.


Entrada de la primera sèrie (en japonès)

2 comentaris:

Roger Estruch ha dit...

No sé on vaig llegir que el creador era metge i que a uns 45 minuts de Kyoto hi ha la seva casa museu.

Per cert, a l'estació de Kyoto, al costat de l'hotel hi ha una botiga temàtica dedicada a l'astroboy. Jo em vaig comprar uns daprets de cuina tot monus, com els seus ulls!!!! Això sí, són petits i una mica cars, però no em vaig poder resistir.!!!

Per últim, a part de kinnikunmans, ochanomizu, proposo nous noms per a personatges, coranohito, sakananodo o butaputaniku, jajaja!!

Molt xulu el post!!! Més més!!!!

Choldi-san ha dit...

Pobre Jordina, amb lo bona noia que se la veu...